Winterseizoen

Ik had al een stukje geschreven over wintertijd. Dat dit toch voor sommige veel invloed kan hebben. Maar niet alleen de wintertijd heeft invloed op ons, ook het winterseizoen heeft invloed.

clothes, couple, people

Vanmorgen zat ik op de fiets en toen viel het mij op.

Ik snap nu waarom we in de winter periode aankomen.

Ineens was het enorm druk op de weg en moest ik wachten tot ik netjes met mijn fietsje kon oversteken. Het viel mij dus op dat er meer auto’s op de weg waren, en dat terwijl het niet eens slecht weer was. Alleen een beetje kouder brrrrr.

Maar buiten dat we nu met dit weer sneller de auto pakken. Komt het natuurlijk ook een beetje door de wintertijd. We krijgen minder zonlicht tot ons, we zijn meer binnen lekker warm voor de kachel. En krijgen meer behoefte aan eten. Vaak is dit eten ook erg calorierijk. Denk maar aan die heerlijke stoofschotels, erwtensoep, stampotten en vergeet niet de sinterklaas en kerst gelegenheden.

Moeten we nu ook meer eten om dat ik meer energie nodig heb om mezelf warm te houden??

We gaan ook meer eten omdat we denken dat we deze energie nodig hebben om ons zelf te verwarmen. Dit gaat alleen maar op als je groot gedeelte van de dag buiten bent. En zeg nou zelf met dit weer zit je veel liever voor de kachel met een mok warme chocolademelk met slagroom. Dus die extra energie hebben wij dan niet nodig.

Hoe kan je voorkomen dat je niet aankomt of bijna niet aankomt in de wintermaanden!!

Eigenlijk is daar één woord voor zelf discipline. Als je meer eet dan dat je doet in de zomer slaat je lichaam op in vet. En beweeg je ook nog eens minder dan in de zomer dan helpt dit ook niet echt. Blijf dus zoveel mogelijk het zelfde eten en bewegen. En geniet vooral met maten en plan anders zo af en toe een balansdag in. Maar daar zal ik later eens over bloggen.

beverage, coffee, hot chocolate

Auteur: Tienus

Een ware foodlover, en toevallig ook nog goed in koken. Momenteel volop bezig om weer in shape te komen, en mijn kennis deel ik graag met jou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *