Tips bij afvallen in jouw omgeving

Hier onze beste tips om iemand te steunen bij het afvallen.

Met onderstaande tips zie je dat met een paar kleine dingen jij het verschil kan maken. Door een of meerdere van deze dingen toe te passen motiveer je de ander niet alleen, je kan iemand ook het gevoel geven er niet helemaal alleen in te staan.

Tips:

 • Zeg wat je ziet  Ook na een half jaar is het nog leuk om te horen dat je ziet dat iemand echt is afgevallen.
 • Zeg wat je voelt  Vind jij het super knap dat iemand is afgevallen of juist dat iemand op gewicht blijft, spreek je uit.
 • Hou rekening met verleidingen. Niet alleen degene die afvalt komt in aanraking met verleidingen, soms loop je daar samen tegenaan. (on)Bewust kun je iemand steunen door verleidingen te verkleinen of zelfs te voorkomen.
 • Verras  Hoe leuk zijn verrassingen? Juist. Een kaartje sturen omdat iemand zo goed bezig is, werkt echt motiverend. Met iets anders verrassen kan natuurlijk ook.
 • Woon je met iemand samen die aan het afvallen is? Eet actief mee zonder zuchten, puffen of rare wenkbrauwen.
  Want wat gezond is voor een ander, is voor jou ook niet verkeerd. En natuurlijk kun jij als je dat wil, wel dat aardappeltje extra eten…
 • Laat de grappige opmerkingen maar achterwege, geef liever een compliment. Maar alleen als je dat echt meent, neppe opmerkingen heeft niemand wat aan. Iemand ooit aan het stralen gekregen van een compliment? Het is mogelijk ! Just give it a try! De ander voelt zich goed, en jij ook.
 • Verleidingen in huis Woon je samen met iemand die aan het afvallen is, praat over verleidingen in huis. Is het nodig om zaken te elimineren of heeft iemand er geen last van?
 • Denk aan je bezoek Een feestje is leuk, als het voor iedereen leuk is. Zorg daarom voor gezonde alternatieven als je bezoek krijg. Vragen wat dat is, zodat iemand ook een leuke avond heeft is heus niet erg.
 • Plan een activiteit in Meer energie verbruiken als wat je aan voeding binnen krijgt is de manier om die kilo’s kwijt te raken. Hoe leuk is het om samen wat actiefs te doen om zo te steunen en een leuke dag te hebben.
 • Ga samen op receptenjacht Hou je van samen eten te koken, waarom dan ook niet samen op receptenjacht. Zo hou je niet alleen mede de regie voor wat er op tafel komt, maar is het nog gezond ook. Win-Win situatie!

Auteur: Tinus

Lang leven het leven, het liefst met een gezonde levensstijl. Maar niet bereid om altijd voor alles concessies te doen. Altijd op zoek naar leuke weetjes en feiten als het om voedsel gaat. En... laten we elkaar niet gek maken met de voedsel hysterie die je soms leest. Een beetje boerenverstand gebruiken is niet erg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *