Vega Tandoori spiesjes voor op de BBQ

Met deze tandoori spiesjes van de BBQ maak je zeker de blits. Een lekker verrassend vegetarisch recept, juist van de BBQ

Het mooie weer komt er weer aan, en dus verlangd iedereen naar de BBQ. En ik ben daar echt geen uitzondering op. Maar soms wordt ik wel wat moe van al het vlees of de gangbare slaatjes en brood wat er vaak bij geserveerd wordt als vulling.

Dikmakers dat is wat het vooral is. En een salade is lekker, maar ook zo vaak gevuld met pasta, couscous of aardappels.

Vega Tandoori spiesjes voor op de BBQ

En daarom ben ik soms op zoek naar wat anders. Daarnaast heb ik zat vrienden die vegetarisch erg lekker vinden. Een uitgelezen kans om mijn flexatarians dan ook eens te verrassen met een leuke spies voor op de BBQ

Want wie denkt dat  vegetarisch altijd maar saai eten is, heeft het toch echt wel heel erg mis.

In een grijs verleden heb ik deze vega Tandoori spiesjes zelf eens gegeten. Niet alleen lekker door de grillsmaak van de BBQ, maar tevens een lekkere kick door de Tandoori flavour.

Met deze vega Tandoori spiesjes zul je niet alleen jouw vega lovers verrassen, zelfs de vlees liefhebbende gasten zullen verlekkerd kijken en zich er wellicht aan wagen.

 

Recept Afdrukken
Vega Tandoori spiesjes voor op de BBQ
Vega Tandoori spiesjes voor op de BBQ
Maaltijd Diner
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 2 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
spiesjes
Ingrediënten
Maaltijd Diner
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 2 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
spiesjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Misschien wel het aller belangrijkste, leg je sate stokjes in een bak met water. minimaal een half uur. Zo voorkom je dat je stokjes op de bbq verbranden.
  2. Zorg dat je 4 roosjes van de bloemkool en broccoli hebt, en blancheer deze max 30 seconde in kokend water met zout spoel deze direct af onder ijskoud water. Zo voorkom je doorgaring en blijft je groente nog lekker knapperig. Laat deze uitlekken op een schone theedoek en dep je groente droog. Dit is belangrijk aangezien natte groente alleen maar je marinade verdunt. Dat zorgt voor minder smaak, zonde! Snij de tomaat en ui in 4 stukken
  3. voeg alle overige ingredienten in een kom, en mix deze goed door. Doe hier al je groenten in, hussel goed door en laat deze marinade minimaal 30 minuten in de koelkast intrekken.
  4. Rijg je broccolli, tomaat, bloemkool en ui aan een stokje. Zorg dat je bbq goed heet is en bak deze ongeveer 1 minuut per kant. Eet smakelijk!
Deel dit Recept
 

Auteur: Tinus

Lang leven het leven, het liefst met een gezonde levensstijl. Maar niet bereid om altijd voor alles concessies te doen. Altijd op zoek naar leuke weetjes en feiten als het om voedsel gaat. En... laten we elkaar niet gek maken met de voedsel hysterie die je soms leest. Een beetje boerenverstand gebruiken is niet erg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *