Pompoen pannenkoeken; lekker makkelijk en gezond!

Pannenkoeken, ik ben er dol op!

Ik vind het altijd een feestelijk iets, dat komt vast door vroeger… Als het feest was aten we dan pannenkoeken. Tegenwoordig weet ik dat je met hele andere ingrediënten niet alleen super lekkere pannenkoeken maakt, maar ook nog eens automatisch groenten binnen kan krijgen.Dat maakt het niet alleen gezonder maar dus ook een stukje voedzamer. En daar is niks mis mee.

Nadat ik laatst al lekkere spicy wortel pompoen soep had gemaakt, had ik nog wat pompoen over. Zonde om dat weg te gooien… Mijn brein bedacht meteen… Pannenkoeken van pompoen.

pompoen pannenkoeken
Met deze simpele ingrediënten tover je de lekkerste pompoen pannenkoeken op tafel

Tijd om dus mijn variatie van pompoen pannenkoeken in het leven te roepen. Eigenlijk super makkelijk om te maken, en door de pompoen wordt de pannenkoek automatisch al iets zoeter. Dat zorgt er dus voor dat je minder suiker, honing of iets als garnering erop hoeft te doen..  En wat er aan niet ingaat als suikers, hoeft er ook niet af!

Voor kinderen zijn deze gezonde pompoenpannenkoeken dus ook een aanrader.

 

Waar je de bananen pannenkoek overigens meer als ontbijt kan nuttigen, vind ik deze meer een lunch.. Maar hé wie ben ik ? Dat is natuurlijk een persoonlijke noot. Als jij deze pompoen pannenkoek als ontbijt diner of tussendoortje neemt, dat moet je eigenlijk helemaal zelf weten… Pas alleen op… het is echt verslavend lekker!

Recept Afdrukken
Pompoen pannenkoeken; lekker makkelijk en gezond!
Super makkelijke en gezonde pompoen pannenkoeken
Maaltijd Lunch, Ontbijt, Snack
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Lunch, Ontbijt, Snack
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snij eerst je pompoen in stukjes. Er zijn overigens supermarkten die het al zo aanbieden, lekker makkelijk dus. Zet deze stukjes in een pan met water en een snufje zout op het vuur, tot je pompoen gaar is. Afhankelijk van de grootte duurt dit ongeveer 10 minuutjes om te koken. Als je met een vork in je pompoen prikt en het gemakkelijk en zacht gaat is het klaar. Giet nu de stukjes af in een vergiet en laat het uitlekken.
  2. Maak ondertussen een beslag van je eieren, meel, kaneel en cocosmelk. Mix alles tot een glad beslag.
  3. Pureer je pompoen tot een gladde massa. Vooral als je deze pannenkoekjes samen met kinderen wil eten is het belangrijk om hier even goed op te letten.
  4. Voeg nu de gepureerde 'pompoen toe tot het beslag. Mix dit er doorheen tot 1 glad beslag.
  5. Doe wat boter / cocos boter / olie in de pan. Het is gemakkelijker om kleine pannenkoekjes te bakken. Je hebt per kant een paar minuutjes nodig. Garneer indien gewenst de pompoen pannenkoekjes met honing en walnoten. Eet smakelijk!
Deel dit Recept
 

Auteur: Tinus

Lang leven het leven, het liefst met een gezonde levensstijl. Maar niet bereid om altijd voor alles concessies te doen. Altijd op zoek naar leuke weetjes en feiten als het om voedsel gaat. En... laten we elkaar niet gek maken met de voedsel hysterie die je soms leest. Een beetje boerenverstand gebruiken is niet erg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *