Naanbrood

Naanbrood is niet alleen super simpel te maken, maar vooral erg lekker. Met dit recept heb je een gezondere vervanger voor brood of aardappels.

Ooit wel eens naanbrood gegeten?  Vast wel zeker als je dol bent op de Indische keuken. Als je naanbrood gegeten hebt, weet je dat het makkelijk combineert met een hoop gerechten, maar misschien nog wel belangrijker je er ook eindeloos mee kan variëren. Naambrood kun je als één groot geheel maken, maar ook allerlei kleine broodjes.

Persoonlijk ben ik echt gek op Naanbrood, ook omdat het een goede vervanger is voor aardappels / rijst / pasta en dat probeer ik toch zo weinig mogelijk binnen te krijgen.  Maar wat dacht je van een andere variant dan het altijd terugkerende stokbrood bij de BBQ.

Zoals ik al zei, kun je meerdere kleine broodjes maken uit dit recept. En dat is handig, zo kun je wat kruiden toevoegen om zo variatie in je broodjes te maken. Trust me.. iedereen zal denken dat je uren in de keuken hebt gestaan.

Het voordeel van naanbrood is dat het eigenlijk maar uit 3 ingrediënten bestaat.  of 4.. het hangt er vanaf wat je in huis hebt. Maar het aller grootste voordeel van naanbrood.. Je hebt het binnen no time op tafel. En dat is handig. Vooral als je spontaan besluit om de bbq aan te steken of onverwacht bezoek krijgt..

Ik zal hieronder het recept geven voor een basis naanbrood. Je kunt zelf eindeloos variëren, net waar je zin in hebt. Ik ben heel benieuwd naar jullie combinaties en reacties

 

Recept Afdrukken
Naanbrood
Snel en makkelijk een brood variant op tafel? Met deze 3 ingredienten heb je dat binnen no time gefikst.
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
kleine broodjes
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
kleine broodjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Voeg alle ingrediënten samen, het deeg zal plakkerig aanvoelen.. Dat is de bedoeling.
  2. Voordat je verder gaat moet je nu beslissen of je kruiden aan je naanbrood toe gaat voegen. Je kunt wat olie mengen met de door jou gewenste kruiden. Je smeert hiermee dan je broodje in als je gaat bakken. Ook kun je natuurlijk ook kruiden erdoor kneden. Het ene leent zich wat beter voor de ene methode dan de andere.
  3. Als het deeg goed gemengd is, verdeel je het in 8 gelijke stukken. Pak je bakpapier of smeer wat olie op je werkblad. Je moet je deeg namelijk platrollen en omdat het plakkerig is werkt een beetje olie het beste. Maak bakpapier gaat ook prima
  4. Je hebt nu 2 opties, of laat een grillpan goed heet worden en smeer je broodjes iets in met olie ( als je bakpapier hebt gebruikt voor het platrollen) en grill je broodjes op een grillpan. Per kant heb je ongeveer 3 minuutjes nodig. De andere optie is een panini apparaat. Dit duurt misschien iets langer omdat het even duurt voordat je apparaat echt warm is en vaak ook iets minder warm wordt.
  5. Naanbrood is vooral het lekkerst als het nog warm is. Dus wat niet te lang met aanvallen! Eet smakelijk
Deel dit Recept

Auteur: Tinus

Lang leven het leven, het liefst met een gezonde levensstijl. Maar niet bereid om altijd voor alles concessies te doen. Altijd op zoek naar leuke weetjes en feiten als het om voedsel gaat. En... laten we elkaar niet gek maken met de voedsel hysterie die je soms leest. Een beetje boerenverstand gebruiken is niet erg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *