Kwarktaart vol vezels en dus goed als ontbijt

Ben je je bakje kwark even zat. En wat dacht je van die boterham.

Je bent dus echt toe aan iets anders!

Misschien is dan deze taart wel wat voor je vol vezels en eiwitten goede start van de dag of als gezonde start van de dag. We kwamen deze vezelrijke kwarktaart online tegen, en na de test besloten we om dit recept meteen te delen. Zo lekker is ie!

een taartpunt van de kwarktaart met een vezelrijke bodem door de roggebrood.
Een vezelrijke kwarktaart, vol eiwitten. Heerlijk als ontbijt of als tussendoortje

Deze kwarktaart zit door het roggebrood vol vezels.

En als je denkt, gatver roggebrood, de dadels doen echt hun werk. Deze kwarktaart kun je prima met alternatieven maken als je maand iets langer duurt dan je salaris.  De calorieën veranderen dan wellicht ook, dus let even op de voedingswaarde tabel.

 

Recept Afdrukken
Kwarktaart vol vezels en dus goed als ontbijt
Maaltijd Ontbijt
Keuken Hollands
Prep Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 3 uur opstijven
Porties
portie
Maaltijd Ontbijt
Keuken Hollands
Prep Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 3 uur opstijven
Porties
portie
Instructies
  1. Snij de dadels in stukjes en doe die samen met het roggebrood in een keukenmachine. En maal dit fijn.
  2. Voeg de gesmolten boter toe en meng een goed door.
  3. Bekleed een springvorm met een bakpapier en spreid het mengsel goed uit.
  4. Doe de bodem even in de koelkast.
  5. Week de gelatine in koud water.
  6. Meng de Optimel, Linessa en de Whey.
  7. Doe de bosbessen in een keukenmachine en maal ze fijn.
  8. Verhit de bosbessen kort in een pannetje en neem het mengsel van het vuur zodra het kookt.
  9. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg het toe aan het bosbessenmengsel.
  10. Voeg het bosbessenmengsel toe aan het kwarkmengsel en roer goed door.
  11. Giet het kwarkmengsel op de bodem.
  12. En dan het moeilijkste van het recept 3 uur opstijven dus wachten voor je mag aanvallen.
Notities

Hele taart                                      1/8 taart

  • Calorieen: 1723                             215,4
  • Koolhydraten: 159,4                     19,9
  • Eiwitten: 171,9                              21,5
  • Vetten: 33,5                                   4,2
  • Vezels: 27,3                                   3,4
Deel dit Recept
 

Auteur: Tienus

Een ware foodlover, en toevallig ook nog goed in koken. Momenteel volop bezig om weer in shape te komen, en mijn kennis deel ik graag met jou

3 gedachten over “Kwarktaart vol vezels en dus goed als ontbijt”

  1. Echt super lekker! Heb deze taart gemaakt en gegeten.

    Ook wat stukjes ingevroren omdat ik niet de hele week taart als ontbijt wilde. Ontdooien gaat ook heel goed. Dank jullie wel voor het recept

    1. Hoi Paula,
      Dank je voor je reactie, we vinden m zelf ook heerlijk! Ontdooien hadden wij nog niet geprobeerd, dank voor je tip, dat maakt bewaren nog makkelijker

  2. Ook heerlijk met mango!
    Ik heb deze taart deze week gemaakt met Mango als fruit. Ook heerlijk. Ik denk alleen dat ik de volgende keer de gelatine deels door de kwark mengsel doe en een kleine degeelte door het fruit wat ik er als topping op doe.
    Als het lukt / lekker is zal ik het jullie laten weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *