Kool van de BBQ met een spicy limoen dressing

Met deze vegetarische kool partjes van de BBQ serveer je weer eens wat anders. Heerlijk recept om voor een zwoele zomer avond, door de frisse spicy limoendressing. Eet smakelijk!

Heerlijk die zomer nietwaar? En het lijkt erop dat het weer eindelijk ook wat warmer begint te worden. Tijd dus voor een lekker slank recept voor op de BBQ.  En dat het niet altijd vlees hoeft te zijn hebben we al bewezen met onze Vega Tandoori spiesjes van de BBQ, tijd om nog een lekker vegetarisch recept met je te delen…

Ideaal als je weer eens een flexatarian maandje hebt bedacht voor jezelf. Want elke dag vlees eten is helemaal niet nodig, en eigenlijk best goed voor je lichaam om over te slaan…

Wil jij je gasten eens verrassen met iets anders van de BBQ? Probeer dan eens deze kool partjes van de bbq met een spicy limoen dressing. Want ja… Vegetarisch hoeft natuurlijk niet saai te zijn!

Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties op dit recept.

Recept Afdrukken
Kool van de BBQ met een spicy limoen dressing
Lekker fris en spicy vegetarisch recept voor op je BBQ
Maaltijd Diner, Groente
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 7 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Diner, Groente
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 7 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Voeg de limoensap, olijfolie, knoflook, vissaus, koriander, suiker, cayenne peper en zout in een blender. Blender deze dressing net zo lang totdat je een oranje kleur hebt en je ingrediënten allemaal fijn zijn. Je dressing is nu klaar.
  2. Snij de kool in 8 gelijke stukken. Je hoeft het hart niet te verwijderen, deze houdt de partjes lekker bij elkaar op de BBQ. Smeer je kool in met olie, zo zorg je ervoor dat het niet blijft plakken op je BBQ. Pas op met een dikke laag olie, je wilt natuurlijk ook niet dat je kool partjes verbranden. Een dun laagje is voldoende.
  3. Leg je kool partjes op de BBQ en doe de deksel op je BBQ. Op deze manier behoudt je de warmte. Afhankelijk van de grootte grill je de kool ongeveer 5 minuten, je ziet dat de laagjes van je kool al wat zwarte randjes heeft en wat zachter begint te worden. Wees niet bang voor een beetje zwart, dit geeft die lekkere rokerige smaak. Draai je kool partjes om en grill nogmaals ongeveer 5 minuten natuurlijk met de pan op je BBQ.
  4. Haal je partjes kool van de BBQ, leg op een bord en drapeer met je dressing die je in stap 1 gemaakt hebt. Het allerlekkerst is om deze partjes te eten als het nog iets warm is. Eet smakelijk!
Deel dit Recept

Auteur: Tinus

Lang leven het leven, het liefst met een gezonde levensstijl. Maar niet bereid om altijd voor alles concessies te doen. Altijd op zoek naar leuke weetjes en feiten als het om voedsel gaat. En... laten we elkaar niet gek maken met de voedsel hysterie die je soms leest. Een beetje boerenverstand gebruiken is niet erg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *