Honing mosterd dille saus.

Mijn moeder is er gek op. Honing mosterd dille saus… Je weet wel van die saus die je soms vind in je pakje gerookte zalm. Vanaf het moment dat dit voor het eerst bij ons thuis gekocht werd, is mijn moeder ( en ik ook ) er fan van geweest…

En ergens denk ik dat ze altijd op zoek is geweest voor het recept van deze saus. Afgelopen kerst heb ik een recept gemaakt waar dit onderdeel van is. Nu maak ik bijna alles zelf, en dit dus ook. Mijn moeder stond er nog net niet op, dat ik dat recept zou delen.. Dat heb ik beloofd dus bij deze mams. En voor jullie dus allemaal.

Ik waarschuw je alvast wel even. Dit recept is niet alleen ontzettend makkelijk te maken, maar eenmaal zelf gemaakt vind je het uit een pakje dus echt minder lekker. Gewoon dat je het dus even weet.

 

Recept Afdrukken
Honing mosterd dille saus
Deze honing mosterd dille saus smaakt enorm lekker bij gerookte zalm, maar bijvoorbeeld ook als basis voor een salade dressing. Of sier je pasta salade ermee op. Weer eens wat anders dat een crème fraîche dressing, en dan is dit ook nog eens wat gezonder.
Maaltijd basis gerecht
Keuken Hollands
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 0 minuten
Passieve Tijd 0 minuten
Porties
portie
Ingrediënten
Maaltijd basis gerecht
Keuken Hollands
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 0 minuten
Passieve Tijd 0 minuten
Porties
portie
Ingrediënten
Instructies
  1. Dit recept is zo makkelijk dat je bijna verwacht dat je iets mist... Nee dus, voeg alle ingrediënten bij elkaar en hussel goed. Klaar ben je! Alles komt aan op smaak, de ene houdt van iets zoeter, de ander juist niet. Proeven is dus heel belangrijk.
Notities

Deze honing mosterd dille saus kun je heel goed van te voren maken. Let wel op dat de smaken zich blijven ontwikkelen. En dan met name de dille en mosterd blijven hun smaken ontwikkelen. Proef daarom goed de saus voordat je deze gebruikt. Je kunt altijd wat toevoegen om de saus naar jouw gewenste smaak te krijgen.

Gebruik je verse dille? Hou er dan rekening mee dat je saus daardoor minder lang houdbaar blijft.

Deze saus is ongeveer afgesloten in de koelkast een weekje houdbaar.

Deel dit Recept
 

Auteur: Tinus

Lang leven het leven, het liefst met een gezonde levensstijl. Maar niet bereid om altijd voor alles concessies te doen. Altijd op zoek naar leuke weetjes en feiten als het om voedsel gaat. En... laten we elkaar niet gek maken met de voedsel hysterie die je soms leest. Een beetje boerenverstand gebruiken is niet erg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *