Hoe je jezelf voorbereid op de feestdagen

Niks is zuurder dan na de feestdagen op de weegschaal staan en de weegschaal die zegt: “Niet meer dan 1 persoon a.u.b.”

Nou zegt een weegschaal dat natuurlijk niet letterlijk tegen je. Maar je bent niet voor niks bezig om af te vallen. Je wilt er wat kilo’s af hebben, en die wil je na de feestdagen niet ineens terug vinden.

Afvallen + feestdagen = moeilijk?

Dat valt best mee, maar je moet jezelf wel goed voorbereiden. En we zouden geen maatje voor je maatje zijn als we je daar niet bij proberen te helpen.

Bepaal je strategie, die past bij jou en de feestdag die eraan komt.

Feestdagen, eigenlijk weten we van te voren al hoe de invulling van die dagen er meestal uitziet. Meestal breng je deze namelijk op dezelfde manier door dan het jaar ervoor. We zijn nou eenmaal gewoonte dieren. En dat is in ons voordeel!

Doordat je weet hoe de invulling er al grotendeels eruit ziet, kun je ook je strategie bepalen.

Probeer zoveel mogelijk energie te verbruiken.

Weet je nu dat je veel aan een tafel gaat zitten, lekker lang tafelen en is de groep niet heel energiek op deze dag..  Probeer voorafgaand of naderhand een wandeling te maken, ga op de fiets naar je feest of stel tijdens de dag zelf een wandeling voor, en combineren kan natuurlijk helemaal! Ook tijdens het tafelen kun je proberen om meer energie te verbruiken. Help aktief mee met opruimen, afwassen koffie zetten. Niet alleen help je daar de gastheer / vrouw mee, maar jij bent lekker in beweging en dat is fijn voor jezelf.

Denk na over wat je drinkt

Natuurlijk wil je niet de hele dag aan een watertje of bronwater zitten. Het is immers feest  nietwaar? Maar heb je al eens goed nagedacht over de alternatieven? Ben je liefhebben van een biertje? Heb je dan al eens gekeken naar een alcohol vrij biertje en ook als wijnliefhebber heb je alcoholvrije wijnen. En bedenk je dat een alcoholvrije variant soms minder kcal bevat dan het nuttigen van een fruitsapje. Bereidt jezelf dus voor, kijk op de etiketten en zoek iets wat bij jouw smaak past, zodat ook jij iets feestelijk kan drinken.

Lees hier voor nog meer tips over niet aankomen tijdens de feestdagen zelf

Auteur: Tinus

Lang leven het leven, het liefst met een gezonde levensstijl. Maar niet bereid om altijd voor alles concessies te doen. Altijd op zoek naar leuke weetjes en feiten als het om voedsel gaat. En... laten we elkaar niet gek maken met de voedsel hysterie die je soms leest. Een beetje boerenverstand gebruiken is niet erg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *