Het hardloop beginners klasje zit er weer op!

De laatste zeven weken elke dinsdag gebuffeld in de Wageningse bossen. Erg leuk om de groep te zien groeien. Nou ja eigenlijk krimpen maar kwa prestatie zien groeien.

Wat mooi om die vooruit gang te merken en ook te zien bij de andere. Ik heb wel gemerkt dat ik erg blij ben met mijn hardloop schoenen. Het is even een investering maar het is echt de moeite waard. Eén van onze mede rensters kreeg een blessure aan de kuiten en die heeft dus uiteindelijk toch nog echt hardloopschoenen gekocht.

Naast de gezamenlijke training trainde ik nog twee keer alleen. Ik merkte dat ik hier echt moest opletten dat ik niet te hard van stapel ging. De eerste paar keer blaaste ik mezelf echt op en kon ik het echt niet vol houden. We kregen een trainingsschema van de Start to run. En als je een app-je download dan kan je het schema lekker makkelijk volgen. En terwijl je het schema hoort kan je ook nog eens je favoriete renmuziek luisteren.

Ren muziek is erg fijn. Ik heb twee lijstjes tot nu toe. Met een lekker tempo zo kan ik af en toe even wat anders opzetten. Ik vind het zelf prettig om op het tempo van de muziek te lopen. Zo loop ik niet te hard maar ook niet te langzaam.

Nu heb ik die 20 minuten achter elkaar lopen gehaald. Iedereen van onze groep overigens. En dat was toch een fijne prestatie. Ik zag er best wel tegenop maar achteraf ging het me gemakkelijk af. Ik had een mooie constante tempo en op het laatst kon ik nog wat versnellen. Nu wil ik naar de dertig minuten en dan mijn eerste vijf kilometer wedstrijd gaan lopen. En hopelijk nog een leuke tijd neerzetten.

Nog even afsluiten met wat tips:

  • Regelmatig trainen minsten driemaal per week.
  • Varieer met je training tussen duurloop, intervalmethode en intervalduurloop.
  • Let op je ademhaling, adem rustig, regelmatig in en uit.
  • Blijf jezelf motiveren stel een doel en controleer regelmatig of je die ook gaat halen.

Auteur: Tienus

Een ware foodlover, en toevallig ook nog goed in koken. Momenteel volop bezig om weer in shape te komen, en mijn kennis deel ik graag met jou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *