Flexitarian…

Een flexitarian… Say What?

ja je leest het goed, een flexitarian een rage die momenteel in USA al aardig aan populariteit aan het winnen is. Persoonlijk had ik geen idee wat ik op basis van de titel mij hier nu bij moest voorstellen. Tijd om op onderzoek te gaan.

Flexitarian, een flexibele vegetariër.

Eigenlijk is de flexitarian een flexibele vegetariër, het is een dieet wat zich voornamelijk richt op het eten van plantaardige zaken. En af en toe mag je daarmee sjoemelen. Je zou kunnen zeggen dat je aan het Sonja bakkeren bent, en af en toe een SAS-dag mag hebben.

Je mag er dus voor kiezen om eens in de week jouw favo stukje vlees te eten, of na een avondje flink stappen je ontbijt met eieren en spek.  Als je heel kort door de bocht wil gaan is bovenstaande de korte uitleg-versie.

flexitarian

Maar natuurlijk zit er meer achter, het is eigenlijk de bewuste keuze om minder vlees te eten. Niet alleen goed voor je eigen lichaam maar ook voor het milieu.

lagere BMI door minder vlees eten? Volgens onderzoek is een carnivoor 15% zwaarder dan een vegetariër

Door minder vlees te eten, en dit door -plantaardige- vleesvervangers te vervangen zou je niet alleen goed voor het milieu bezig zijn. Maar uit onderzoek vanuit Harvard blijkt dat vegetariërs zaken als een lagere cholesterol kennen, een hogere vitamine C en E lagere bloeddruk en een lager BMI.

Dat laatste zegt natuurlijk alleen maar dat je in verhouding minder overgewicht krijgt. Dat is natuurlijk mooi, maar heb je dat ook als je af en toe flexibel omgaat met de vega principes?

Flexitarian, wel of niet doen?

Ben je nu een enorme vlees liefhebber en hou je totaal niet van fruit, noten of zaken als tofu? Dan is dit dieet echt niks voor jou. Wel kun je overwegen om eens in de week gewoon geen vlees te eten. In het kader van alle kleine beetjes helpen.

Ben jij al helemaal into the flexitarian, de flexibele vegetariër dus.. Dan ben ik benieuwd wat de reden was van je keuze. Milieu / gezondheid / afvallen of een combi?

Auteur: Tinus

Lang leven het leven, het liefst met een gezonde levensstijl. Maar niet bereid om altijd voor alles concessies te doen. Altijd op zoek naar leuke weetjes en feiten als het om voedsel gaat. En... laten we elkaar niet gek maken met de voedsel hysterie die je soms leest. Een beetje boerenverstand gebruiken is niet erg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *