Deel 3 onze laatste tips om niet aan te komen tijdens de feestdagen

Je bent bijna klaar om echt van de feestdagen te genieten, zonder aan te komen!

Met de laatste tips in je achterhoofd moet het echt lukken, genieten van de feestdagen zonder dat je aankomt. En daar doen we het voor, een maatje voor je maatje zijn, samen afvallen is nou eenmaal makkelijker!  Dus check onderstaande tips..

Zorg dat je ontbijt!

Misschien wel de belangrijkste tip, maar je moet echt ontbijten. En dat voelt misschien tegenstrijdig, want je hebt een dag voor de boeg die vaak in het teken staat van eten. Toch wil je ervoor zorgen dat je spijsvertering op gang komt en blijft. Ontbijt dus, dat hoeft helemaal niet te zwaar, je wilt ook genieten en dat mag ook best.

Eet ook op een feestdag met regelmaat.

Gek eigenlijk dat sommige mensen proberen om niet teveel te eten en zich vervolgens volproppen aan het feestmaal. Tijdens het afvallen heb je toch ook geleerd dat je het beste 6 keer per dag zou moeten eten, dus waarom niet op een feestdag. Juist zoals net ook geschreven, ontbijt en zorg dat je spijsvertering op gang is en blijft.. En ja daarmee bedoelen we ook dat je dit moet doen met gezonde zaken. Maar dat lijkt me logisch.

Snacks, compenseren en restjes meenemen, echte no go’s!

Tenzij er gezonder snacks beschikbaar zijn, mag je best nee zeggen tegen  hapjes. Klinkt saai, maar waarom tegen alles ja zeggen? Helemaal niet nodig, kies gewoon uit wat je echt lekker vindt, en neem daar iets van. Door ook nee te zeggen tegen de rest maak je een bewuste keus voor je het hapje waar je ja tegen zegt. Daar geniet je dus automatisch ook meer van.

Veel mensen willen compenseren als ze het gevoel hebben dat ze toch teveel gegeten hebben. Vrij natuurlijke reactie maar door te compenseren zeg je eigenlijk tegen je lichaam dat je in een overlevingsmodus moet schieten. Daardoor verbrand je minder calorieën. Het is beter om direct terug te gaan naar je reguliere eetpatroon, en het beste… het sporten ook weer direct op te pakken. Een goede balansdag kan natuurlijk wel

Restjes… Vaak eet je tijdens de feestdagen vetter en ongezonder dan dat je regulier doet. Het meenemen van restjes zorgt er dus alleen maar voor dat je in plaats van 1 dag, dit 2 dagen doet. Totaal niet handig dus.

Had je onze voorbereiding voor de feestdagen en overige tips ook al gelezen? Mooi je bent klaar voor de feestdagen. Je kunt het!

En heb je nog meer tips? Dan zijn we daar altijd benieuwd naar!

Auteur: Tinus

Lang leven het leven, het liefst met een gezonde levensstijl. Maar niet bereid om altijd voor alles concessies te doen. Altijd op zoek naar leuke weetjes en feiten als het om voedsel gaat. En... laten we elkaar niet gek maken met de voedsel hysterie die je soms leest. Een beetje boerenverstand gebruiken is niet erg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *