Niet aankomen tijdens de feestdagen deel 2

Niet aankomen tijdens de feestdagen is echt mogelijk.

En dat is een fijne gedachte! Als je ook onze tips ter voorbereiding heb doorgelezen weet je al wat op voorhand kan ondernemen of over na kan denken.

Kijk naar wat er op tafel staat

Je bent al bezig met afvallen, dus je weet waar je op moet letten. Hou je hier nu ook aan tijdens de feestdagen. Zo kun je best mee eten maar sommige zaken wel net zoveel in verhouding als wat je gedurende de normale dagen ook doet.

Daarmee bedoelen we: stop jezelf nu niet ineens helemaal vol met friet, neem gerust een paar frietjes. Een beetje genieten mag best, en als je er op let weet je prima hoeveel genoeg voor jou is.  Geniet verder juist van alle dingen die je wel goed mag eten. Het voordeel van de feestdagen is nou eenmaal dat alles wat op tafel staat aandacht aan is gegeven en dus lekker is. Ook die groentes die je aan staan te staren.

Drink water voorafgaand aan de maaltijd.

Wellicht heb je al het stuk al gelezen over afvallen door water te drinken, zo niet… Meteen doen natuurlijk 🙂 Wil je zorgen dat je jezelf niet overeet, zorg dan dat je 1 of nog beter 2 glazen water drinkt voordat je gaat tafelen. Een half uurtje is het beste. Je maag zal zo sneller het seintje aan je hersenen geven dat je vol zit. En daardoor eet je minder, en minder erin… Is ook minder wat je moet verbranden om niet aan te komen.

Nog een voordeel van water is dat het je lichaam lekker reinigt van binnen. Hup lekker weg en doorspoelen ! ( zo werkt het natuurlijk niet helemaal, maar dat weten jullie ook )

Dan nog een paar laatste tips, en met de bovenstaande zaken, de voorbereiding in je achterhoofd moet het helemaal goed komen deze feestdagen! Lees hier de laatste tips

Auteur: Tinus

Lang leven het leven, het liefst met een gezonde levensstijl. Maar niet bereid om altijd voor alles concessies te doen. Altijd op zoek naar leuke weetjes en feiten als het om voedsel gaat. En... laten we elkaar niet gek maken met de voedsel hysterie die je soms leest. Een beetje boerenverstand gebruiken is niet erg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *