10.000 stappen per dag, haal jij dat eigenlijk?

10.000 stappen op een dag, ik weet eigenlijk niet of ik dat wel wel redt.. In alle eerlijkheid, ik ben er een beetje nieuwsgierig geworden dankzij mijn moeder. Zij zit tegenwoordig bij een wandelclub en kijkt naar hoeveel stappen zij verbruikt. Ondertussen is ze ook aardig wat kilo’s kwijt.

10.000 stappen, hoe moeilijk kan dat nou zijn ?

Het is in zijn algemeenheid een bekend feit dat 10.000 stappen op een dag goed voor je is.  Op deze manier houdt je niet alleen je lichaam in beweging, want weet dat al het zitten op een dag redelijk dodelijk is.

En wij Nederlanders zijn kampioen in zitten… Zijn we kampioen, is het in iets slechts… Tijd om daar wat aan te veranderen, tijd om de stoel uit te komen en dus lekker te stappen..

Waarom 10.000, nou dat is gebaseerd op de gemiddelde voedingsinname van een volwassene. Dus ga jezelf niet rijk rekenen door te denken… Oh dan redden we het ook met 9.000… Want alleen 10.000 stappen zorgt er niet voor dat je afvalt. Het zorgt er wel voor dat je niet aankomt.

10.000 stappen zorgt wel voor positieve effecten.

10.000 stappen, als je deze per dag zet gebeurd er natuurlijk van alles in je lichaam. Met  name dat je lekker in beweging bent, maar misschien nog wel belangrijker intern actieveer je ook je diverse zaken, je bloed stroomt lekker door, je afvalstoffen zullen sneller aangemaakt en je lichaam verlaten maar ook voor je brein is het heel goed om aktief te zijn. Er zijn zelfs studies die een link maken tussen wandelen en je geestelijke gesteldheid.

Maar is het makkelijk te halen, 10.000 stappen en een kantoorbaan?

Nou ik heb de proef op de som genomen. Mijn hemel wat valt dat tegen…. Zelfs al haal ik veel koffie voor mijn collega’s dan kom ik op amper 3000 stappen uit. Hoe ik dat weet.. Simpel door een app op je telefoon te installeren. Dat is natuurlijk lang niet zo accuraat als een echte stappenteller via zo’n horloge. Maar daar heb je zoveel keus in, en ook in allerlei prijs categorieën. Dus daar moet ik me eerst maar eens goed op richten.

Voor nu moet ik eerst maar eens bedenken hoe ik aan die andere 7.000 stappen ga komen. Misschien elke avond een wandeling maken ofzo.

Je zou er bijna een hond voor kopen…  Dan weet je zeker dat je aan de benodigde stappen komt. Maar ja dat is ook zo wat…

Daarnaast ga ik op mijn werk maar minder mailen, maar meer naar de collega’s lopen om iets te vragen. Al deze kleine stappen zorgt ervoor dat ik toch weer iets meer stap. En dat is mooi meegenomen.

Wat zijn jullie tips om aan de 10.000 stappen te komen? Ik kan er nog wel 6000 gebruiken.

 

Auteur: Tinus

Lang leven het leven, het liefst met een gezonde levensstijl. Maar niet bereid om altijd voor alles concessies te doen. Altijd op zoek naar leuke weetjes en feiten als het om voedsel gaat. En... laten we elkaar niet gek maken met de voedsel hysterie die je soms leest. Een beetje boerenverstand gebruiken is niet erg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *